Wat is een wimperlift? 

Een wimperlift is een snelle en effectieve manier om de wimpers te krullen. Door een wimperlift behandeling krijgt de klant een open blik en lijken de wimpers langer waardoor een krultang of wimperextensions niet meer nodig zijn. Wimpers liften is een populaire methode om de wimpers en langer uit te laten zien omdat er weinig nazorg nodig is, in tegenstelling tot wimperextensions.

Tijdens een wimperlift wordt er gebruikt gemaakt van siliconen rods, deze zijn niet schadelijk voor de wimpers. Daarnaast kan een wimperlift op alle soorten wimpers worden toegepast. Zowel op korte als lange wimpers. Het mooiste resultaat is zichtbaar op middellange of lange wimpers.

Hoe werkt een wimperlift? 

Een wimperlift is een chemische behandeling. De zwavelverbindingen in wimperharen zijn verantwoordelijk voor de stand en vorm van wimpers. Tijdens wimperlifting worden deze zwavelverbindingen verbroken en opnieuw opgebouwd, in een andere stand: de krul. De lotion die wordt aangebracht zorgt ervoor dat de wimpers zacht worden, opzwellen en dat de haarschubben open gaan staan. Hierdoor kunnen de verbindingen worden verbroken en daarna opnieuw worden opgebouwd.

Thioglycozuur. De tweede lotion, de setting lotion zorgt ervoor dat nieuwe zwavelverbindingen worden gevormd. De wimpers blijven hierdoor in de krulstand staan.
Tijdens de wimperlift worden er siliconen schildjes of rods aangebracht om de wimpers in de gewenste stand vast te zetten. Hierdoor krijgen de wimpers een nieuwe vorm en richting.